Főoldal Oktatás Idén is több alkalommal mérhetik össze tudásukat fiatal asztalosaink

Idén is több alkalommal mérhetik össze tudásukat fiatal asztalosaink

szerző robinwood

Lassan lendületet vesz ez az év is, úgy gondoltuk, ideje összeszedni milyen versenyek várnak a fiatalságra. Mert versenyezni jó, jó versenyen versenyezni meg még jobb.

Március 17-18. Sopron, egyetemi tanüzem – Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny
A versenyről idén keveset tudni, valószínűleg annak köszönhetően, hogy a korábbi szervező stáb teljesen lecserélődött. Márciusban van a gyakorlati döntő, február 15-én pedig az elméleti forduló. A döntő korábban kétnapos volt: első nap egy bútordarab elkészítése, második nap szakmaspecifikus feladatok megoldása várt a háromfős csapatokra. Ez idén sem lesz másképp. Kíváncsian várjuk mi fán terem az idei vizsgamunka.

Április 18-20. Budapest, Hungexpo vásárközpont – Szakma Sztár Fesztivál
Ez a két programot is magába foglaló megmozdulás egyrészt a Szakma Kiváló Tanulója, másrészt az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének is helyet ad. Az Országos Kereskedelmi- és Iparkamara gondozásában zajló versenysorozat elsősorban a szakoktatási tananyagra épül. Nem könnyű egy ilyen nagy volumenű szakmai versenyt magas színvonalú vizsgafeladattal támogatni, nem is igazán szokott sikerülni. Meglátjuk, mi lesz idén!

November 28-december 9. Sopron, egyetemi tanüzem
Meghívásos Faipari Szakmai Verseny a Simonyi Károly Műszaki Faanyagtudományi és Művészeti kar bázisiskolái számára. Friss kezdeményezésként, 2015-ben indították útjára ezt a versenysorozatot, amit aztán minden évben az őszi szemeszter záróakkordjaként egy szakmai hét keretén belül fognak megszervezni. Bízunk benne, hogy idén már leküzdi a gyerekbetegségeket és igazi kihívást jelent majd a résztvevő csapatoknak.

December 1-2-3. Svédország, Göteborg. EuroSkills, a szakmák Európa-bajnoksága
Az európai érmek és a világbajnoki cím is a mi vitrinünkben található pillanatnyilag. Tehát egyrészről óriási a nyomás a magyar csapaton, másrész hatalmas büszkeség, hogy most rajtunk a világ szeme. Ennek fényében különösen sajnálatos, hogy a „politikai” útvesztőkben kicsit eltévedni látszik az ügy. Reméljük megoldódnak az anomáliák és újra arról fog szólni ez a történet, amiről kell.

Címlapfotó: Aleksandra Zee / UrbanOutfitters.com

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű