Főoldal Friss Peca, foci, teke, AKE

Peca, foci, teke, AKE

szerző robinwood

Az AKE Hungária Kft. 2016-ban tizedik alkalommal rendezte meg az AKE kupát, amelynek keretében a fakupa átadására is sor került. A vállalat egyedülálló módon hosszú évek óta vállalja magára a teljes iparágat átfogó sport- és családi rendezvény szervezését, lebonyolítását és finanszírozását.

– olvasható a beszámolóban, melyet az AKE Hungária Kft.-től kaptunk.

AKE kupa 2016

Szeptember 3-án rendezték meg az AKE kupát, ahol az AKE Hungária Kft. ismét rendkívül gondos házigazdának bizonyult. A faiparban tevékenykedő vállalatok sportnapját ebben az évben is maguk a vállalat munkatársai hosszú hetek fáradságos előkészítő munkájával szervezték meg. A rendezvényre az Erdődy-grófok egykori birtokán, a Szombathelytől 10 km-re fekvő Vépen került sor.

Ebben az évben 17 focicsapat nevezett a focibajnokságra, míg a tekére 11 csapat adta le nevezését

A horgászverseny, amely negyedik alkalommal szerepelt a programban, egyre népszerűbb a sportversenyek között. Az idei évben összesen 24 fő vett részt a versenyben. Szintén egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Ake – kupa mára már elválaszthatatlan részét képező főzőverseny is. Ezen 16 csapat vett részt idén. 2016-ban egy új elem is bekerült a programok közé. A rendezők ugyanis már nemcsak a focicsapatok fizikai erejére, ügyességére voltak kíváncsiak, hanem a vállalkozó versenyzők a focikvíz sátorban a sportággal kapcsolatos elméleti tudásukat is összemérhették.

A rendezvényt Oliver Schliesser úr, az AKE Hungária Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Ezt követően négy focipályán, a tekepályákon, a tó mellett, valamint az AKE Hungária Kft. családi napjának keretében a gyermekek számára felállított rendezvénysátrakban is kezdetét vették az események.

AKE kupa 2016

A családi napi programjain – a korábbi évekhez hasonlóan – a versenyző csapattagok családtagjait is vendégül látták a szervezők. Ebben az évben is sok vidám program várta a családokat, többek között kézműves foglalkozások, íjászat, ping-pong, falmászás, ládatorony építés, buborék foci, és legnépszerűbbnek mutatkozó bungee trambulin.



Az AKE Hungária Kft. nagy örömére szolgált, hogy a rendezvénynek 2016-ban több külföldi résztvevője is volt, köztük egy lengyel faipari vállalat focicsapata is. Szintén fontos megemlíteni, hogy a rendezők évek óta nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az iparág iránt elkötelezett fiatalokat is meghívják a rendezvényre, így a szombathelyi Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola focicsapata ebben az évben is ott volt a focikupa résztvevői között, és az előkelő negyedik helyen végzett.

Nézzük, milyen eredmények születtek 

FOCI

Az idei évben 17 csapat mérkőzött meg, hogy elnyerje az évek óta legrangosabb hazai faipari focibajnokságon a fakupát, illetve AKE – kupát. A versenyek párhuzamosan négy füves pályán zajlottak a kispályás foci szabályai szerint. A csapatok először csoportmérkőzéseket játszottak, amelyeket a középdöntő, majd végül a döntő követett. A bronzérmet 2016-ban az Bástya Bútorlap Centrum Sopron Kft. csapata szerezte meg, ezüstérmes lett a Lap-Land Bútorlap Szabászat csapata, míg a bajnoki címet, és egyben a fakupát az Erdért Tuzsér Faipari Zrt. csapata vitte el.

Eredmény:

  1. helyezett: Bástya Bútorlap Centrum Sopron Kft.
  2. helyezett: Lap-Land Bútorlap Szabászat
  3. helyezett: Bástya Bútorlap Centrum Sopron Kft.
FOCIKVÍZ

A 2016-ban első alkalommal megrendezésre került elméleti sportvetélkedő sok érdeklődőt vonzott. Sokan ragadtak papírt és tollat, hogy ilyen formában is megmérkőzhessenek egymással.

Eredmény:

  1. helyezett: Banitz Tamás – Ricco Mobili Kft.
  2. helyezett: Péntek Zsuzsanna – IKEA Industry Magyarország Kft.
    és Antal Géza – Ricco Mobili Kft.
  3. helyezett: Bakó Gábor – FALCO Zrt.
TEKE

A jelentkezők nagy létszáma miatt 60 gurítás eredménye alapján alakult ki a végeredmény az egyéni- és csapatversenyben egyaránt. 2016-ban is a férfi tekézők uralták a mezőnyt, de a rendezők nagy örömére idén is neveztek hölgy versenyzők.

Eredmény:
Teke csapatverseny:

  1. helyezett: IKEA Industry Magyarország Kft.
  2. helyezett: Csercsics Faipari Kft.
  3. helyezett: ADA Hungária Kft.

Teke férfi egyéni verseny:

  1. helyezett: Pegán Péter – Bowling Bears csapata
  2. helyezett: Kocsis Gyula – IKEA Industry Magyarország Kft.
  3. helyezett: Csercsics Balázs – Csercsics Faipari Kft.

Teke női egyéni verseny:

  1. helyezett: Domján Viktória – FALCO Zrt.
  2. helyezett: Füstné Takács Andrea – AKE Hungária Kft.
  3. helyezett: Lajos Anikó – Csercsics Faipari Kft.
HORGÁSZAT

A rendezvénynek a vépi szakképző iskola területén található halastó biztosította a helyszínt, amelyet a Vépi Sporthorgászklub bérel az iskolától. A tó mérete 0,8 hektár, jellemző mélysége 1,2 – 2,0 méter közötti. A halállomány: ponty, keszeg, amur és ragadozó halak. A versenyzők csak úszós horgászmódszerrel horgászhattak, és a jelentkezők nagy száma miatt egyszerre egy időben minden versenyző csak egy bottal horgászhatott. A verseny időtartama alatt folyamatos volt a mérlegelés.

Eredmény:

  1. helyezett: Veszelovszki Róbert – Vertex Bútor Kft.
  2. helyezett: Gecse László – FALCO Zrt.
  3.  helyezett: Lévai Mihály – Kunfa Kft.
    A legnagyobb halat fogta: Karvalics László – König Maschinen Kft (3,72 kg-os amur)
FŐZŐVERSENY

A főzőversenyre 3 – 4 fős csapatok jelentkeztek, akik főként vadhúsból és marhahúsból készítettek ételeket. Összesen 16 bográcsban főttek a finomabbnál finomabb ételek. Mindegyiknek nagy sikere volt, és a tíztagú zsűri is lelkesen pontozta az üstökben készült finomságokat.

Eredmény:

  1. helyezett: LIGNOMAT Kft. csapata
  2. helyzett: GTO Holz Kft. csapata
  3. helyezett: AKE Polska SP Z.O.O. csapata (Lengyelország)
Az AKE Hungária Kft. szeretettel gratulál valamennyi díjazottnak és valamennyi résztvevőnek!

Köszönjük a beszámolót az AKE Hungária Kft.-nek.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű