Főoldal Friss Egy hét múlva nyit a Construma és a Ligno Novum

Egy hét múlva nyit a Construma és a Ligno Novum

szerző Csonka Imre

A CONSTRUMA a legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállítás ma Magyarországon, mely egyúttal a közép-kelet-európai régió vezető szakkiállítása is a szervezők szerint.
A CONSTRUMA csokor meghatározó fórum a szakemberek számára: a legújabb trendek, széles kínálat és gazdag szakmai program várja az érdeklődőket. Az, hogy mennyire nevezhető szakmai kiállításnak és mennyire fogyasztói vásár, lehet vitatkozni, de látogatottságában, volumenében mindenképpen meghatározó fóruma az építőipari szektornak.

Szakmai napok:
2016. április 6-8. (minden nap 10-18 óráig)
Nagyközönség napok:
2016. április 9-10. (szombat: 10-18, vasárnap: 10-17 óráig)

Construma térkép

A csokor 2016-ban az alábbi témacsoportokat foglalja magában:

CONSTRUMA (építőipar)
RENEO (megújuló energia, épületgépészet)
OTTHONDesign (lakberendezés, design)
CONSTRUMA KERT (kertépítés, kerttervezés)
LAKÁSVÁSÁR (használt és új lakóingatlanok)
LIGNO NOVUM (faipar, bútoripar) – társrendezvény

A csokor minden egyes eleme érdekes lehet egy tájékozódni kívánó faiparosnak, de azért a prioritást a Ligno Novum, a Construma és az Otthondesign témakörök élvezik.

A Lignóról sajnos túl sok mindent nem lehet tudni. A weboldalukon szereplő kiállítók csupán egy logóval szerepelnek. Arról, hogy mit takar a céglogó, milyen termékekkel érkeznek a seregszemlére, nem derül ki semmi. A programoknak és kísérő rendezvényeknek szintén csak a címe, néhány esetben az előadó oldala érhető el, az előadás témája már nem. Részletes információk után a rendezvény szervezőjénél lehet érdeklődni.

A Construma egy héttel a nyitás előtt úgy tűnik, hogy hozza a kötelezőt. A kiállítói szakterületek és a kapcsolódó konferenciák között is találhatunk számos, az asztalosok számára is érdekes témát. Programok és a részletes tematizált kiállítói lista a www.construma.hu oldalon meglelhető. Érdemes kimazsolázni és egy kicsit előre felkészülni, hogy hatékonyan teljen az ott töltött idő.

Az Otthondesignnal most is, mint mindig, ambivalens érzéseink vannak. Egyrészről ígéretes rendezvény, lassan egyedüli és egyben legnagyobb bútoros megmozdulás lesz Magyarországon, amely akár egy komoly színvonalas szakmai rendezvénnyé is válhat (a versenytársak bénázását elnézve meg pláne). Másrészről kíváncsian és némiképp aggódva várom, hogy sikerül-e kiszabadulni a rendezvénynek a jakuzzik fogságából. További információk ügyében ez esetben is a szervezők oldalán érdemes érdeklődni.

A két legnagyobb hazai faipari szakmai szervezet, az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, valamint a Magyar Bútor és Faipari Szövetség a kiállítás ideje alatt tartja éves közgyűlését és szakmai találkozóit.

Az OAFSZ 25 éves díszközgyűlése, majd az ezt követő szakmai találkozó és ünnepség természetesen a Ligno Novumhoz kötődően várja az érdeklődőket. A közgyűlés időpontja 2016. április 7. 10.00 óra, helyszíne a B pavilon médiaterme. A rendezvényen résztvevők számára a szervezők ingyenes belépést biztosítanak a kiállításokra. A programról részletesen a szövetség honlapján olvashatnak.

A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség szintén a csütörtöki napon, 10.00 órától várja rendes évi közgyűlésére a tagokat és az érdeklődőket (helyszín: G pavilon VIP terme) . A hivatalos program mellett itt is színvonalas és érdekes szakmai előadások színesítik a napot.

A programokról bővebben a www.butorszovetseg.hu oldalon olvashatnak.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű