Főoldal Friss Modern technológia, hagyományos értékek

Modern technológia, hagyományos értékek

szerző robinwood

Egy régi téglaház helyén, amit sajnos már nem lehetett megmenteni, épült fel ez a kis épület. A Jaro Krobot által tervezett ház szépen illeszkedik a szlovák vidéki környezetbe.

Jaro Krobot faház

Tiszteletben tartva egyszerre a népi építészeti hagyományokat és a hely adta lehetőségeket is. A tervezőnek sikerült úgy kortárs elemeket beemelni, hogy közben az épület jó arányú falusi ház maradhatott.

Jaro Krobot faházJaro Krobot faházA kis ház 69,2 m2 hasznos alapterületű, keskeny téglalap alaprajzú. Hagyományos elrendezésű házról lévén szó a közlekedés a különböző funkciójú terek között csak folyosó segítségével megoldható. A tereket viszont nem szerette volna még megrövidíteni a gardrobe és tároló szekrényekkel, ezért ezeket a házon kívülre helyezte.

Jaro Krobot faház

A belső terek kialakítása sem szokványos, bár néhol inkább érthetetlen, mint különleges. Például a fürdő felosztása is talány számomra.

Jaro Krobot faház

A ház egyébként a Svájcban fejlesztett STEKO építési rendszer elemeiből és technológiájával készült. Ezek a lucfenyőből készült blokkok kellően könnyűek ahhoz, hogy akár kézzel is felépítsünk belőle egy házat.

Jaro Krobot faház

A panelekben lévő üregek szigetelőanyaggal vannak kifújva, így egy hőhídmentes és kiváló szigetelési tulajdonságokkal rendelkező szerkezetet kapunk. A kis építőelemek felülete megengedi, hogy adott esetben látszó felületkét maradjanak és természetesen felületkezelve vagy burkolva is megállják a helyüket.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű