Főoldal Friss A világ egyik leghíresebb csocsó asztal gyártója tudja, mitől döglik a légy

A világ egyik leghíresebb csocsó asztal gyártója tudja, mitől döglik a légy

szerző robinwood

A csocsó sokkal komolyabb dolog, mint azt első nekifutásra gondolnánk. Nem szimplán kocsmai időtöltés, hanem egy sport, egy sportág. Saját szövetséggel rendelkezik Olaszországban (FCIB, Federazione Italiana Calcio Balilla) és természetesen világszövetséggel, aminek a központja Franciaországban található, jelenleg 55 taggal.

A Paola Borettaz által jegyzett családi vállalkozás,

a Roberto Sport ma a világ egyik leghíresebb csocsó asztal gyártója.

A családi vállalkozást 1947-ben alapították, amikor is találkoztak a Turin testvérekkel, akik már évtizedek óta művelték ezt a “szakmát”. Borettazék a műanyag iparból érkeztek és felismerték az új technológiák és a termékben rejlő lehetőségeket. Átvették a céget, modernizálták a gyártást és olyan új alapanyag társításokat hoztak be, aminek köszönhetően a mai napig meghatározó szereplői a piacnak.

Alessandro és Paola Borettaz

Alessandro és Paola Borettaz

A fa, az acél és a műanyag fröccsöntött alkatrészek egytől-egyig igen magas minőségben készülnek. A gyártás és összeszerelés modernizálása 1987-ben vett új lendületet. Ekkor döntött úgy a cég vezetése, hogy

a gyártástechnológiában jelentős szerepet kapnak a BIESSE gépek.

A folyamatos innováció, a nemzetek közötti különbségek és a speciális kialakítások magas minőségű gyártást igényeltek. Spanyolországban például homorú asztalon játszanak, Franciaországban linóleumon.
Biesse gépek a Roberto Sportnál

Kiváló minőségű alapanyagokból készítik a speciális verseny asztalokat – kávézók számára, magánszemélyeknek. A standard formák mellett a különböző klubcsapatok színeiben és címerével díszitett egyedi darabok, valamint jeles esményekhez köthető (EB, VB) asztalok is születnek. A panelek rétegelt lemezből, MDF-ből, valamint magas minőségű laminált alapanyagokból készülnek.

Biesse gépek a Roberto Sportnál

A cég mindössze 20 munkatárssal dolgozik, éves forgalmuk eléri a 2,5 millió eurót. Az export több mint 60%-át nem Európában, hanem Ausztráliában és Kanadában értékesítik.

Rengeteg alkatrészből épül fel egy egy asztal, a gyártás pontosságot és precíz megmunkálást igényel: Biesse Rover B megmunkálóközpont felel a panelek pontos megmunkálásáért. A BREMA eko 2.1 fúró automata pedig az élekben és a lapsíkban kialakított furatokért, nútokért felelős.

Mondani sem kell, a Biesse bSolid szoftverét használják a tervezés és gyártáselőkészítés során.

 

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű