Főoldal Gazdaság Több mint 2 milliárd dolláros befektetést tervez az IKEA Oroszországban

Több mint 2 milliárd dolláros befektetést tervez az IKEA Oroszországban

szerző robinwood

Az IKEA oroszországi leányvállalata azt tervezi, hogy

legalább 2,1 milliárd dollárt fektet be az Oroszországban működő 14 bevásárlóközpontjának fejlesztésébe és korszerűsítésébe

– közölte a The Wall Street Journal című újság szerdán.

A MEGA néven ismert plázák hálózatát működtető IKEA Centres Russia először a moszkvai régióban lévő két bevásárlóközpont területét szándékozik megnövelni 15-20 százalékkal.
A következő tíz évben újabb üzletközpontokat építenének Oroszország keleti részén, de egyelőre a meglévő plázák bővítésén van a hangsúly.

A svéd IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 328 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel.

Oroszországban 2000 óta működik, és már 14 bevásárlóközpontja van: az átlag 200 üzletből álló plázák területének mindössze 1,4 százaléka kiadó, látogatóinak száma pedig évente 275 millió körül mozog.
Az IKEA május végén közölte, hogy bővíti a bútorgyártást és tárolókapacitásait a Moszkvai területen. A tervek szerint 2017 negyedik negyedévére 6 milliárd rubeles (94 millió dollár) beruházással egy 18 ezer négyzetméteres bútorgyárat és 128 ezer négyzetméternyi raktárépületeket húznak fel.
A Moszkva és Szentpétervár között fekvő Velikij Novgorod városban áprilisban indult el a termelés tesztüzemmódban az IKEA új gyárában. Az 50 millió eurós beruházással létrehozott gyárban az orosz piacon leginkább kelendő lakásbútorokat állítanak elő.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű