Főoldal Ajtó/ablak Szövetség a faablakért

Szövetség a faablakért

szerző robinwood
Kala Tibor Leitz

Kala Tibor

Úgy tűnik, felébredtek a faablak gyártók Csipkerózsika-álmukból. A rendkívül erős műanyag ablakgyártó szövetség és alumínium ablakosok mellett végre saját kezükbe veszik a sorsukat. Szakmai szövetségük a jövőben elsősorban lobby tevékenységet, valamint a speciális szakmai információk közvetítését tűzte ki célul.

Természetesen számunkra az lenne az ideális, ha egy olyan nagy múltú szövetség, mint az OAFSZ, segítené munkánkat, szervezetileg, akár egy egységként, vagy pedig szakmai autonómiában.

Kala Tibor

Mint azt a robinwood.hu-nak Kala Tibor, a kezdeményezés főszervezője nyilatkozta, olyan szakmai tömörülést szeretnének, ahol két fő tevékenység adná a szövetség karakterét. Számtalan esetben szükséges, hogy szabványok, szabályzatok, esetlegesen rendeletek megalkotásakor figyelembe vegyék a gyártók, esetünkben a fa ablakgyártók érdekeit, szakmai tapasztalatait. Ez idáig nem volt egy olyan egységes fórum, amely kellő szakmai erőt képviselt volna ezen a területen.

A másik fontos terület a szakmai innovációk hiteles közvetítése, oktatások, előadások szervezése lesz. Ehhez szorosan kapcsolódik az a törekvés, hogy az európai trendek és normatívák is időben jussanak el a magyar gyártókhoz, hiszen a hazai faablak gyártóknak is helye van az európai piacon. Emellett a gyártást segítő nemzetközi szabványok népszerűsítése és a tagok számára az egyszerűbb hozzáférés biztosítása is a kiemelt feladatok között szerepel. Az országos Asztalos és Faipari szövetséggel karöltve – felhasználva több évtizedes szakmai tapasztalatukat – szeretnék kialakítani az új szakmai érdekvédelmi szervezetet.

Ez is érdekes lehet számodra

Népszerű